Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016

Γερμανία: Η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τη μείωση των προσφυγικών ροών

Οι ελληνικές αρχές μπορούν να αξιοποιήσουν τη μείωση του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στα νησιά από την Τουρκία προκειμένου να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουν όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα κατά τρόπο ο οποίος συνάδει με τις αξίες μας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ελλάδα υλοποιεί τις δικές της υποχρεώσεις σε σχέση με το προσφυγικό, ο κ. Σέφερ δήλωσε:

«Ακριβώς επειδή η εισροή από την Τουρκία αιτούντων άσυλο έχει κατά βάση σταματήσει, οι ελληνικές αρχές έχουν πάρει μια απολύτως απαραίτητη ανάσα -με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διμερώς της Γερμανίας- ώστε να οργανωθούν οι ίδιοι για να συντονίσουν τις διαδικασίες και να αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους από τη Μέση Ανατολή και από τη Συρία οι οποίοι βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα -κάποια ΜΜΕ μιλούν για περίπου 50.000- κατά τρόπο που να συνάδει με τις αξίες, τις αντιλήψεις και τους κανόνες μας, αλλά και να επεξεργαστούν τις αιτήσεις ασύλου».
Πηγή : ΑΠΕ
3/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin