Τετάρτη, Αυγούστου 17, 2016

Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν την χρήση ιρανικών βάσεων από τις ρωσικές δυνάμεις

Η διπλωματία των ΗΠΑ κατήγγειλε σήμερα Τετάρτη την κίνηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας να προχωρήσει σε πλήγματα εναντίον τζιχαντιστών στη Συρία, χρησιμοποιώντας βάση στο έδαφος του Ιράν.

Αναγνώρισε ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων από τη Μόσχα καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για την ενδεχόμενη στρατιωτική συνεργασία των δύο πλευρών στη Συρία.

Η χρήση της βάσης στο έδαφος του Ιράν είναι «ατυχής, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη», ανέφερε ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ειλικρινά, αυτό θα περιπλέξει μόνο μια κατάσταση ήδη πολύ περίπλοκη και δύσκολη. Αυτό μας απομακρύνει από αυτό που επιζητούμε: την παύση των εχθροπραξιών σε όλη τη (συριακή) επικράτεια και μια πολιτική διαδικασία στη Γενεύη η οποία θα οδηγήσει σε ειρηνική μετάβαση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

Πάντως ο Τόνερ είπε ότι η χρήση των βάσεων στο έδαφος του Ιράν δεν θα αποτρέψει κατ' ανάγκη την επίτευξη μιας συμφωνίας διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας σε ό,τι αφορά την δράση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας.

Πρόσθεσε όμως ότι «δεν έχουμε φθάσει εκεί», ερωτηθείς για τη συμφωνία συνεργασίας και τόνισε πως η Μόσχα συνεχίζει να πλήττει δυνάμεις της "μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης" τις οποίες υποστηρίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
 tanea.gr
17/8/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin