Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2016

Χαλέπι: Η Ρωσία συμφωνεί για 48ωρη εκεχειρία, αλλά ο ΟΗΕ περιμένει εγγυήσεις από τις άλλες πλευρές

Η Ρωσία έχει συμφωνήσει σε μια 48ωρη παύση για ανθρωπιστικούς λόγους των εχθροπραξιών στη διαιρεμένη συριακή πόλη Χαλέπι, προκειμένου να διανεμηθεί βοήθεια, ωστόσο αναμένονται ακόμη εγγυήσεις ασφαλείας από τα άλλα μέρη επί του πεδίου, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

Τα Ηνωμένα Έθνη ασκούν πιέσεις για την εφαρμογή μιας 48ωρης παύσης των εχθροπραξιών στο Χαλέπι προκειμένου να ανακουφισθούν τα βάσανα περίπου δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, μαζί με τις μεγάλες δυνάμεις που υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον πενταετή εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

"Έχουμε... συμφωνία τώρα από τη Ρωσική Ομοσπονδία για την 48ωρη παύση των εχθροπραξιών, περιμένουμε (τη συμφωνία) και άλλων παραγόντων επί του πεδίου. Ειλικρινά πήρε περισσότερο χρόνο απ΄ό,τι νόμιζα πως χρειαζόταν", δήλωσε ο Γαν Έγκελαντ, ο οποίος προεδρεύει μιας ανθρωπιστικής ομάδας κρούσης του ΟΗΕ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Ο προϊστάμενος του Έγκελαντ, ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε: "Όμως είμαστε έτοιμοι, τα φορτηγά είναι έτοιμα και μπορούν να φύγουν οποτεδήποτε από τη στιγμή που θα λάβουμε αυτό το μήνυμα".

Ο Έγκελαντ δήλωσε πως το σχέδιο ανακούφισης του ΟΗΕ για το Χαλέπι προβλέπει ταυτόχρονες διανομές τροφίμων στο ανατολικό τμήμα της πόλης, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των "ανταρτών", και το δυτικό τμήμα, που ελέγχεται από την κυβέρνηση, καθώς και επισκευές του συστήματος ηλεκτροδότησης στον νότο που τροφοδοτεί τα αντλιοστάσια νερού που εξυπηρετούν 1,8 εκατομμύριο ανθρώπους.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin