Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016

Τουλάχιστον 34 Λίβυοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες εναντίον του ISIS

Τουλάχιστον 34 Λίβυοι μαχητές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν σήμερα καθώς τα λιβυκά στρατεύματα προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο στα τελευταία οχυρά του Ισλαμικού Κράτους στην παράκτια πόλη Σύρτη, σύμφωνα με νοσοκομείο της περιοχής.

Οι δυνάμεις που έχουν δηλώσει πίστη στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης και τις οποίες υποστηρίζει από την 1η Αυγούστου η Ουάσιγκτον με αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, απώθησαν τους τζιχαντιστές σε μια μικρής έκτασης περιοχή στην κεντρική Σύρτη έπειτα από τρεις μήνες επιχειρήσεων. Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα έπειτα μια παύση των εχθροπραξιών για μία εβδομάδα.

Οι λιβυκές δυνάμεις, κυρίως από την πόλη Μισράτα, υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην νίκη στη Σύρτη, ωστόσο δίνουν σκληρή μάχη για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από τις επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας, τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών και τις νάρκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin