Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2016

Καταπέλτης για τον Tony Blair το πόρισμα για την εμπλοκή στο Ιράκ

Καταπέλτη για τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, αποτελεί το πόρισμα της έκθεσης Σίλκοτ που διερεύνησε τις συνθήκες υπό τις οποίες η Βρετανία ενεπλάκη στον πόλεμο του Ιράκ το 2003.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, σερ Τζον Σίλκοτ, ανακοίνωσε σήμερα ότι σύμφωνα με τις καταθέσεις τουλάχιστον 150 μαρτύρων και τη μελέτη 150.000 εγγράφων, προέκυψε ότι «η Βρετανία μπήκε στον πόλεμο στο Ιράκ προτού εξαντληθούν όλα τα περιθώρια».

Μάλιστα ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ παρουσίασε τα στοιχεία των υπηρεσιών Πληροφοριών για την κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από το Ιράκ με «αδικαιολόγητη βεβαιότητα» ενώ ήταν ενήμερος ότι μια ενδεχόμενη επέμβαση θα μεγένθυνε την απειλή από την Αλ Κάιντα για τη Βρετανία, δήλωσε ο σερ Τζον Σίλκοτ παρουσιάζοντας την έκθεση.

«Η απόφαση της Βρετανίας να εμπλακεί στον πόλεμο δεν είχε μια ικανοποιητική νομική υπόσταση, ενώ οι πληροφορίες για τα όπλα μαζικής καταστροφής, τις οποίες ο Μπλερ χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει την συμμετοχή στον πόλεμο που οδήγησε στην πτώση του Σαντάμ Χουσείν και τον θάνατο 179 Βρετανών στρατιωτών ήταν λανθασμένες»...
 -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin