Τρίτη, Ιουλίου 26, 2016

SZ: "Η μεγάλη σιωπή" των Γερμανών βιομηχάνων για τις εξελίξεις στην Τουρκία

Στο κύριο οικονομικό της σχόλιο με τίτλο "Η μεγάλη σιωπή" η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου επισημαίνει ότι η Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων, λαλίστατη συνήθως όταν πρόκειται για την προώθηση των συμφερόντων της, σιωπά τώρα μπροστά στη βαθμιαία κατεδάφιση της δημοκρατίας στην Τουρκία από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, σαν να επρόκειτο για ένα πολιτικό ζήτημα που δεν άπτεται και της οικονομίας.

"Το αντιπραξικόπημα του Ερντογάν", γράφει ο σχολιαστής, "έχει οδηγήσει ήδη σε διαρροή κεφαλαίων, σε πτώση της τιμής της τουρκικής λίρας και όπως όλα δείχνουν σε βαθμιαία συρρίκνωση των επενδύσεων. Έτσι όμως ο Ερντογάν δεν βλάπτει μόνο τον λαό του, αλλά καταστρέφει και τις προοπτικές των ξένων επιχειρήσεων στην Τουρκία. Γερμανικές εταιρείες έχουν επενδύσει εκεί 9 δις ευρώ, το μέλλον των οποίων είναι τώρα άδηλο."

Ο Γερμανός δημοσιογράφος τονίζει ότι πίσω από τη σιωπή της οικονομίας δεν βρίσκεται μόνο ο φόβος μήπως ενδεχόμενες κυρώσεις κατά της Άγκυρας περιορίσουν τον τζίρο, αλλά και η ίδια η γερμανική κυβέρνηση, που παραμένει αναποφάσιστη για το πως θα χειριστεί τη χειραγώγηση της δημοκρατίας στην Τουρκία...
 DW
26/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin