Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

Steinmeier: Ο διορισμός Johnson σημαίνει ότι η May θέλει να υλοποιήσει το Brexit

"Ο διορισμός του Μπόρις Τζόνσον αποτελεί υπό κάθε έννοια ένα σαφές μήνυμα της Πρωθυπουργού Μέι ότι λαμβάνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σοβαρά υπόψη της και ότι θέλει να υλοποιήσει το Brexit.

 Γι' αυτό και καθιστά υπεύθυνο ως υπουργό τον υπέρμαχο του Brexit", δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τονίζει ότι περιμένει πλέον την υποβολή του αιτήματος εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατό.

"Τώρα μπορούμε και να περιμένουμε ότι η Τερέζα Μέι θα βάλει τέλος το συντομότερο δυνατό στη βάση της ανασφάλειας και θα υποβάλει το επίσημο αίτημα για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση", τονίζει ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

Aπό τον νέο ομόλογό του ζητεί υπευθυνότητα: "Ο Μπόρις Τζόνσον είναι επιδέξιος κομματικός πολιτικός που ήξερε πώς να αξιοποιήσει την ευρωσκεπτικιστική ατμόσφαιρα προς όφελός του. Τώρα όμως προέχουν εντελώς διαφορετικά πολιτικά καθήκοντα. Το θέμα είναι να αναλάβει, πέρα από το Brexit, την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής", σημειώνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και προσθέτει: "Για μας η Βρετανία παραμένει ένας σημαντικός εταίρος, με τον οποίο θα πρέπει και μελλοντικά να συνεργαστούμε στενά, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, της G7, του ΝΑΤΟ, αλλά και στην Βιέννη και την Γενεύη, στις συνομιλίες για την επίλυση του εμφυλίου πολέμου στην Συρία. Εναπόκειται στη νέα βρετανική κυβέρνηση να προετοιμάσει το έδαφος ώστε, παρά το Brexit, η Βρετανία και η Ευρώπη να εργαστούν για ένα κοινό μέλλον".
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin