Τρίτη, Ιουλίου 12, 2016

Pierre Moscovici: Ναι σε υπουργό Οικονομικών της ΕΕ

Την ανάδειξη ενός υπουργού Οικονομικών της ΕΕ, ο οποίος θα είναι υπόλογος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας σε συνέδριο του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Μελετών (CEPS) στις Βρυξέλλες με θέμα τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού επιδόματος ανεργίας, εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχει ανάγκη «βαθιάς» μεταρρύθμισης της διακυβέρνησης της ΕΕ και εφόσον γίνει δυνατή η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, τότε θα μπορούσε να αναλάβει και τη δημιουργία ενός κοινού Ταμείου Ανεργίας.

«Προσωπικά είμαι της άποψης πως ένα κοινό Ταμείο Ανεργίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας πολλά υποσχόμενος σταθεροποιητής», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ μιας «δημοσιονομικής ένωσης», επισημαίνοντας ωστόσο πως «πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα για να υπάρξει μεγαλύτερη σύγκλιση στην ευρωζώνη».

«Υπάρχουν σημαντικά εμπόδια, ειδικά μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ωστόσο υπάρχει και η ευκαιρία να βγούμε πιο δυνατοί από αυτό. Το να γυρίσουμε πίσω δεν αποτελεί επιλογή» κατέληξε ο επίτροπος Μοσκοβισί.

Την ίδια ώρα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit δεν θα είναι εύκολες.

«Θα έχουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, δεν θα είναι εύκολο», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, σε κομματική συγκέντρωση της κεντροδεξιάς Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU), της οποίας ηγείται.

«Ωστόσο γι' αυτό τον λόγο σαν 27 κράτη - μέλη πρέπει να αναρωτηθούμε "πώς πρέπει να μοιάζει η Ευρώπη μας;". Κι εκεί, όλοι μπορούν να δουν πόση γραφειοκρατία υπάρχει», πρόσθεσε.
 elzoni.gr
12/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin