Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2016

François Hollande : Θα εντείνουμε κι άλλο τη δράση μας στο Ιράκ και στη Συρία

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε προς τον γαλλικό λαό ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι τουλάχιστον 77 άνθρωποι, ανάμεσά τους και «πολλά παιδιά», σκοτώθηκαν στη χθεσινή επίθεση στη Νίκαια, και τόνισε πως δεν χωράει αμφιβολία ότι επρόκειτο για μια ενέργεια «τρομοκρατικού χαρακτήρα».

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, τουλάχιστον 20 από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πολεμήσουμε την μάστιγα της τρομοκρατίας», τόνισε ο Ολάντ. Κατόπιν των συζητήσεων που είχε με τον πρωθυπουργό του Μανουέλ Βαλς, τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και τον υπουργό Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι οι 10.000 άνδρες του στρατού που έχουν κινητοποιηθεί και αναπτυχθεί στο εσωτερικό της χώρας θα παραμείνουν στις γαλλικές πόλεις, και πως η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα παραταθεί για άλλους τρεις μήνες.


  • «Θα εντείνουμε κι άλλο τη δράση μας στο Ιράκ και στη Συρία» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Ολάντ και διεμήνυσε ότι «θα συνεχίσουμε να πλήττουμε αυτούς που μας επιτέθηκαν στο έδαφός μας».

Κάλεσε τους Γάλλους να επιδεικνύουν τη «μέγιστη επαγρύπνηση», καθώς «ολόκληρη η Γαλλία» είναι αντιμέτωπη με την τρομοκρατική απειλή, παρά τα «πολλά μέτρα» που έχουν ήδη ληφθεί.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους δήλωσε ότι θα μεταβεί εντός της ημέρας στη Νίκαια, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πολίτες και στις αρχές της πόλης.
 ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, naftemporiki.gr
15/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin