Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2016

Dijsselbloem για ιταλικές τράπεζες: To bail-in είναι μία πολύ καλή οικονομική αρχή

To bail-in είναι μία πολύ καλή οικονομική αρχή, ανέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem ερωτηθείς για την αντιμετώπιση της κρίσης των ιταλικών τραπεζών μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου.
Απέφυγε ωστόσο να σχολιάσει περαιτέρω, λέγοντας πως το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια των ευρωπαϊκών αρχών και πως δεν τέθηκε επί τάπητος στο σημερινό Eurogroup.

Ο ίδιος παρέπεμψε στο αυριανό Ecofin το ζήτημα των υπερβολικών ελλειμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Σημείωσε ότι σε αυτό το στάδιο η συζήτηση επικεντρώνεται στο αν οι δύο χώρες έλαβαν αποτελεσματική ή αναποτελεσματική δράση και όχι σε επόμενα βήματα, όπως η πιθανή επιβολή κυρώσεων.

To σημερινό Eurogroup εστίασε στις επιπτώσεις του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος και πιο συγκεκριμένα στην αντίδραση της αγοράς αλλά και τις συνέπειες για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη ειδικότερα. Σύμφωνα με τον Dijsselbloem, αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένος βαθμός αβεβαιότητας σχετικά με το ποιος θα είναι ο οικονομικός και πολιτικός αντίκτυπος στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, το δημοψήφισμα δεν επηρεάζει τη δέσμευση του Eurogroup να προωθήσει δημοσιονομικές, φιλικές προς την ανάπτυξη πολιτικές, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πολιτικές εξυγίανσης του τραπεζικού κλάδου...
 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin