Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016

Die Linke κατά Gabriel για τον διπλασιασμό των γερμανικών εξαγωγών όπλων

"Απελπισμένες προσπάθειες να δικαιολογηθεί", θεωρεί τις εξηγήσεις του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τον διπλασιασμό των γερμανικών εξαγωγών όπλων, ο ειδικός για θέματα εξοπλισμών του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Γιαν βαν Ακεν.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν τήρησε και πάλι την υπόσχεσή της να μειώσει τις εξαγωγές όπλων, είπε ο αριστερός βουλευτής στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF).

O πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος θα μπορούσε να έχει σταματήσει τις άδειες πώλησης και να περιμένει τις πιθανές αγωγές αποζημίωσης κατά της κυβέρνησης, είπε ο Ακεν. Τώρα ο Γκάμπριελ |"συμπεριφέρεται σαν μαθητής που τον έπιασαν να κλέβει και επικαλείται τραυλίζοντας τη μια δικαιολογία μετά την άλλη, αλλά καμία δεν είναι πειστική".

Χτες, έγινε γνωστό ότι οι γερμανικές εξαγωγές όπλων διπλασιάστηκαν και είναι ύψους 7,86 δις ευρώ. Ο Γκάμπριελ το εξήγησε λέγοντας ότι πρόκειται για παραγγελίες που έγιναν επί κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων ή για εξαγωγές σε συμμαχικές χώρες και επομένως μη προβληματικές. Εκτός τούτων οι εξαγωγές ελαφρών όπλων μειώθηκαν.

Ο Ακεν παραδέχθηκε ότι στο θέμα των ελαφρών όπλων πράγματι έγιναν "μικρά βήματα", αλλά ο Γκάμπριελ πρέπει τώρα να κάνει το τελευταίο βήμα και να απαγορεύσει εντελώς την εξαγωγή τους. Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια στις εξαγωγές όπλων στην Ευρώπη. Αυτό φέρνει μεν "λίγα χρήματα, αλλά και πολύ θάνατο", όπως είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin