Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

Deutsche Bank: Βουτιά κερδών το δεύτερο τρίμηνο - Προς νέες περικοπές δαπανών;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν διαμήνυσε ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα πιθανότατα θα χρειαστεί να μειώσει περισσότερο τις δαπάνες της, καθώς τα κέρδη της σχεδόν εξαλείφθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο, λόγω της βουτιάς των εσόδων από συναλλαγές χαρτοφυλακίου και του κόστους (αποζημιώσεων) για τη μείωση των θέσεων εργασίας.
Τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank μειώθηκαν σε μόλις 18 εκατ. ευρώ από 796 εκατ. ευρώ πριν από ένα έτος, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg, προέβλεπαν ζημία 22 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον μέσο όρο 11 εκτιμήσεων.

Η μετοχή της τράπεζας μειώθηκε κατά 2,5% στα 12,54 ευρώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ έχει κάνει βουτιά 44% από την αρχή του έτους, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η χρηματιστηριακή αξία της Deutsche ανέρχεται περίπου στο ένα τρίτο της λογιστικής αξίας της (της αξίας των περιουσιακών της στοιχείων), μία σχέση που είναι η χαμηλότερη μεταξύ των εννιά μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών του κόσμου.

Ο Κράιαν μειώνει τα ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, παγώνει τη διανομή μερίσματος και καταργεί 9.000 θέσεις εργασίας για να ενισχύσει την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας και να αντιστρέψει τη βουτιά της τιμής της μετοχής της.

 Ο Κράιαν είχε αποκαλέσει το 2016 τη χρονιά που θα κορυφωνόταν η αναδιάρθρωση της τράπεζας, αλλά το έργο του περιπλέχθηκε από τα διογκούμενα κόστη για δικαστικές διαμάχες, τα χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ των επιτοκίων και τις άστατες αγορές, ενώ η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ θολώνει τις οικονομικές προοπτικές και πιθανόν θα βαρύνει στη σύναψη deals (συμφωνιών για εξαγορές και συγχωνεύσεις) στην περιοχή...
 imerisia.gr
27/7/16
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin