Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2016

Ciudadanos: Δε θα εναντιωθούμε σε κυβέρνηση Ραχόι

Περισσότερο ήπιος εμφανίστηκε ο ηγέτης των Ciudadanos Άλμπερτ Ριβέρα, ο οποίος δήλωσε ότι αν και δε θα υποστηρίξει, δε θα εναντιωθεί στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης υπό την ηγεσία του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP) στην Ισπανία.

Η ισχύς στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας έχει κατακερματιστεί μετά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς νεοπαγή κόμματα, όπως το Ciudadanos (Πολίτες) σχηματίστηκαν κι απέκτησαν απήχηση εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

«Δεν πρόκειται να ενταχθούμε στην κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να την υποστηρίξουμε», είπε ο Ριβέρα, το κόμμα του οποίου απώλεσε έδρες στις επαναληπτικές εκλογές. Πάντως πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα ψηφίσει σε μια ενδεχόμενη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης ώστε ο κ. Ραχόι να αναλάβει ξανά πρωθυπουργός την Τετάρτη.

Ο Ριβέρα ωστόσο τόνισε πως δεν πρέπει να επαναληφθούν οι μακροσκελείς διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης των προηγούμενων έξι μηνών και τόνισε πως είναι έτοιμος να συμβάλει προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

«Όλοι θα πρέπει να υποχωρήσουμε σε κάτι. Με δεδομένα τα αποτελέσματα των εκλογών, δεν μπορούμε να συνεχίζουμε έτσι 18 ημέρες αργότερα. Πρέπει να αλλάξουμε πορεία και να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.
 elzoni.gr
13/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin