Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2016

Το Brexit δεν μπορεί να ακυρωθεί ή να αναβληθεί. - Hollande

O Γάλλος Πρόεδρος, Francois Hollande εντείνει τις πιέσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο ως προς το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιμένοντας πως το Brexit δεν μπορεί να ακυρωθεί ή να αναβληθεί και πως η Βρετανία θα πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες.


Οι αυστηρές του δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση με τον David Cameron στη βόρεια Γαλλία. "Η απόφαση ελήφθη, δεν μπορεί να καθυστερήσει, δεν μπορεί να ακυρωθεί. Τώρα (οι Βρετανοί) πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες", είπε ο Hollande σε δημοσιογράφους.

"Η συμμετοχή στην ΕΕ έχει πλεονεκτήματα. Και αυτό είναι που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται οι Βρετανοί", πρόσθεσε ο Πρόεδρος, αναφερόμενος στους ψηφοφόρους που επέλεξαν την έξοδο αλλά έκτοτε έχουν μετανιώσει. "Αυτοί που μπήκαν στον πειρασμό να ψηφίσουν Brexit αρχίζουν να το ξανασκέφτονται".

Ο Hollande είπε ότι ένα Brexit-εξπρές "θα αντέστρεφε την αβεβαιότητα και  την αστάθεια, ειδικά στους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς τομείς. Όσο ταχύτερα γίνει, τόσο καλύτερα θα είναι για αυτούς.
 [capital.gr]
1/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin