Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016

Γερμανία: Ανησυχία για τις συνέπειες πραξικοπήματος στην Τουρκία

Την ανησυχία τους για τον κίνδυνο κρουσμάτων βίας μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερτνογάν στην Γερμανία και για την απομάκρυνση της Τουρκίας από την Ευρώπη, εκφράζουν πολιτικοί της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και απαιτούν από τους τουρκικής καταγωγής κατοίκους της χώρας η πρωταρχική τους προσήλωση να αφορά την Ομοσπονδιακή Γερμανία.

«Ο κίνδυνος κλιμάκωσης της βίας στη διαμάχη μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Ερντογάν έχει αυξηθεί και στην Γερμανία. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Τουρκία με μεγάλη ανησυχία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν (CSU) στην Muenchner Merkur, αναφερόμενος σε επιθέσεις που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο εναντίον ιδρυμάτων τα οποία φέρονται να πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

 «Δεν θέλουμε τέτοιες διαμάχες στη χώρα μας», πρόσθεσε και τόνισε ότι για αυτόν τον λόγο ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά και τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους. «Αυτή τη στιγμή κανένας δρόμος δεν οδηγεί προς τα εκεί, διότι τότε οι εσωτερικές τουρκικές διαμάχες θα μεταφέρονταν και στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο κ. Χέρμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin