Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2016

Επικρίσεις κατά των γαλλικών ΜΜΕ για τις σοκαριστικές εικόνες από το μακελειό στη Νίκαια

Οι σοκαριστικές εικόνες από το μακελειό στη Νίκαια έκαναν τον γύρο του κόσμου, όχι μόνο από τα social media, αλλά και από τα γαλλικά ΜΜΕ.

Διάσπαρτα πτώματα, αίμα, ανθρώπους να θρηνούν και άλλους να ψάχνουν τους οικείους τους είναι μερικές από τις στιγμές που είδαν οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Πολλές από αυτές τις εικόνες προκάλεσαν έντονη δυσφορία τόσο στους τηλεθεατές όσο και στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Γαλλίας CSA, που προέβη σε συστάσεις.

Σήμερα το πρωί, ο κρατικός όμιλος France Télévisions ζήτησε συγγνώμη καθώς μετέδωσε την συνέντευξη ενός άνδρα που βρισκόνταν κοντά στη σορό της συζύγου του στο έκτακτο πρόγραμμα του τηλεοπτικού δικτύου France 2, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Αυτό το θέμα προβλήθηκε κατά λάθος, δεν ελέγχθηκε από το δίκτυο. Δεν ήταν αποτέλεσμα επιλογής της συντακτικής ομάδας» υποστήριξε, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Αλεξάντρ Καρά, διευθυντής σύνταξης του κρατικού ομίλου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε ομάδες δημοσιογράφων και τεχνικών που κλήθηκαν εκτάκτως λόγω των εξελίξεων, οι οποίες δεν γνώριζαν τις διαδικασίες.

Στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, η φήμη σχετικά με μια ομηρία σε ένα εστιατόριο της Νίκαιας μεταδόθηκε προτού διαψευσθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (CSA) κάλεσε σήμερα τα οπτικοακουστικά μέσα να επιδείξουν «προσοχή κι αυτοσυγκράτηση, να προστατεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την οδύνη των προσώπων».

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αμέτρητα φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο με σοκαριστικές εικόνες κυκλοφόρησαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ενώ την ίδια ώρα εντείνονταν οι εκκλήσεις να μην προβάλλονται τόσο σκληρές εικόνες.

«Από σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους μη συμβάλετε στη μετάδοση φωτογραφιών ή την προβολή βίντεο από τον τόπο του εγκλήματος» συνέστησε τη νύχτα η γαλλική αστυνομία με μήνυμα στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, όπως ακριβώς έκανε στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπου έχασαν την ζωή τους 130 άνθρωποι.
 imerisia.gr
15/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin