Σάββατο, Ιουλίου 30, 2016

Αρμενία: Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στην πρωτεύουσα

Δεκάδες άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από συγκρούσεις που σημειώνονταν έως αργά το βράδυ χθες ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές της αντιπολίτευσης στο Γερεβάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμενικές αρχές, οι οποίες δήλωσαν επίσης ότι προχώρησαν σε πολλές προσαγωγές.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε γκλομπ, καπνογόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να καταστείλει τη διαδήλωση που διοργανώθηκε σε ένδειξη υποστήριξης προς τους ενόπλους που έχουν οχυρωθεί εδώ και δύο εβδομάδες σε ένα αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας και όπου έχουν συλλάβει ομήρους απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Σερζ Σαρκισιάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 60 άνθρωποι διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης για εγκαύματα, κατάγματα και άλλους τραυματισμούς, ενώ έγιναν και 165 προσαγωγές.

"Είκοσι έξι τέθηκαν υπό κράτηση, οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι", δήλωσε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένοπλοι άνδρες, υποστηρικτές του φυλακισμένου ηγέτη ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης, του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα στις 17 Ιουλίου, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και συλλαμβάνοντας πολλούς ομήρους.

Μέχρι την Τετάρτη είχαν αφήσει ελεύθερους όλους τους αστυνομικούς αλλά εξακολουθούν να κρατούν τρία μέλη ιατρικού προσωπικού που εισήλθαν στο κτίριο για να φροντίσουν τους τραυματίες.

Ένας από τους ενόπλους, ο Βαρουζάν Αβετισιάν, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους πως είναι πιθανό οι αρχές να ετοιμάζονται για επίθεση, καθώς είδε να αναπτύσσονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη ικανά για ρίψη εκρηκτικών
Πηγή : ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin