Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

Σε κρίση κινδυνεύει να οδηγήσει τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις το κλίμα που καλλιεργείται σταθερά τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, περί δακτύλου των Ηνωμένων Πολιτειών στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, με αποκορύφωμα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Yeni Safak", η οποία κατηγορεί ως ενορχηστρωτή τον Αμερικανό στρατηγό εν αποστρατεία, Τζων Κάμπελ.


Η εφημερίδα, εκφραστικό όργανο του καθεστώτος Έρντογαν, φέρει τον στρατηγό να είχε διακινήσει εκ μέρους της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, ποσό ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω υποκαταστήματος τράπεζας στη Νιγηρία, για να διαμοιραστούν μεταξύ των στρατιωτικών, οι οποίοι στήριζαν το πραξικόπημα.

Ο Τζων Κάμπελ φέρεται, επίσης, να είχε επισκεφθεί τουλάχιστον δύο φορές μυστικά την Τουρκία, από τον Μάιο έως και την εκδήλωση του πραξικοπήματος.

Τόσο ο Τζων Κάμπελ όσο και ο αρχηγός του Μεικτού Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, απέκρουσαν ως παράλογες και γελοίες τις αναφορές της Yeni Safak.
 [riknews.com.cy]
27/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin