Σάββατο, Ιουλίου 30, 2016

ΚΛΙΝΤΟΝ: ΑΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ

Τη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους υποψήφιους για την αμερικανική προεδρία Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, κράτησε σε υψηλά επίπεδα η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος χαρακτήρισε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών «επικίνδυνο» και «εκρηκτικό», ενώ τόνισε την ανάγκη για σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα προκειμένου οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

«Δεν θα χτίσουμε τείχος, αλλά μία οικονομία όπου ο καθένας που θέλει θα έχει ένα καλά αμειβόμενο επάγγελμα» ανέφερε η Κλίντον, κατά την ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Στη σημαντικότερη ομιλία της, στην 25ετή και πλέον πολιτική καριέρα της, η Κλίντον αποδέχτηκε επίσημα το χρίσμα της προεδρικής υποψηφιότητας του Δημοκρατικού Κόμματος για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τις ΗΠΑ, μια χώρα η οποία θα είναι λειτουργική για όλους.

Η Κλίντον περιέγραψε ως «ασταθή» τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τόνισε πως «ένας άνθρωπος που μπορεί να παρασυρθεί από ένα tweet δεν είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να του εμπιστευτείς τα πυρηνικά σου όπλα».

Η ομιλία της έγινε σε τόνο ενότητας, καθώς ζήτησε την υποστήριξη όλων προκειμένου η αμερικανική οικονομία να εξακολουθήσει να ευημερεί, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιστήμης και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Στο μεταξύ, θύελλα αντιδράσεων συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο κάλεσμα του Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία να να προχωρήσει σε κυβερνοκατασκοπεία με στόχο πρώην υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ κάλεσε τη Ρωσία να βρει και να δημοσιοποιήσει δεκάδες χιλιάδες email της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον -σε μία πρωτοφανή αναφορά.

«Ρωσία, εάν ακούς, ελπίζω ότι θα μπορέσεις να βρεις τα 30.00 email που λείπουν. Πιστεύω θα ανταμειφθείτε γενναία από τον Τύπο μας» δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη από τη Φλόριντα. «Πιθανότατα τα έχουν. Θα ήθελα να τα δημοσιοποιήσουν» είπε σε άλλο σημείο της επίμαχης συνέντευξης Τύπου που άφησε εμβρόντητους δημοσιογράφους και πολιτικούς, προκαλώντας οργή και στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
  elzoni.gr
30/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin