Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2016

Γερμανία: Σύροι εκπαιδεύονται σε τεχνολογία και ιατρική

Πάνω από 100 Σύρους πρόσφυγες εκπαιδεύει σε πολιτικές αρμοδιότητες ο στρατός της Γερμανίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στην τελική ανοικοδόμηση της χώρας τους.

Την ανακοίνωση έκανε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φοντ Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Σύμφωνα με την υπουργό, το πιλοτικό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των μεταναστών σε μια πληθώρα τομέων όπως την τεχνολογία, την ιατρική και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

"Η ιδέα είναι ότι θα επιστρέψουν στην Συρία κάποια μέρα και θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση" της χώρας τους που έχει πληγεί από τον πόλεμο, δήλωσε η Φοντ Ντερ Λάιεν στην εφημερίδα.

Παράλληλα επισήμανε ότι η Γερμανία μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην εκπαίδευση των συριακών δυνάμεων ασφαλείας μόλις η Συρία αποκτήσει μια υπεύθυνη κυβέρνηση.

Οι Σύροι πρόσφυγες μπορούν να εκτελούν πολιτικά καθήκοντα για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά δεν δικαιούνται να εργαστούν ως στρατιώτες, πρόσθεσε.
 [elzoni.gr]
25/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin