Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016

Έξι Τούρκοι δικηγόροι θέλησαν να παραστούν ως αυτόκλητοι μάρτυρες κατηγορίας για τους «οκτώ»

Έξι Τούρκοι δικηγόροι, με τις τηβέννους ανά χείρας, κατέφθασαν το πρωί, στο δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ζητήσουν να παραστούν ως αυτόκλητοι μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που το πρωί του Σαββάτου προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Οι κατά δήλωσή τους μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Νομικών της γείτονας χώρας, διά του εκπροσώπου τους δικηγόρου Δρ. Ραμαζάν Αριτούρκ (Ramazan Ariturk) επιχείρησαν κατά την έναρξη της δίκης να παραδώσουν στην πρόεδρο έγγραφα τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους αποδείκνυαν τη συμμετοχή των κατηγορουμένων στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Η δικαστής, όπως ήταν αναμενόμενο, αρνήθηκε να παραλάβει τα κατά τα λεγόμενα του Ραμαζάν Αριτούρκ «αποδεικτικά στοιχεία των αδικημάτων που έχουν διαπράξει στην Τουρκία οι κατηγορούμενοι». Αιτιολόγησε την άρνηση αποδοχής των εγγράφων λέγοντας πως δεν υπάρχει κάποια διμερής συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας, βάσει της οποίας επιτρέπεται η συμμετοχή σε δίκη δικηγόρων, χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Επίσης, σημείωσε πως εφ’ όσον υπάρχουν αδικήματα που διεπράχθησαν στην Τουρκία οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να δικαστούν γι’ αυτά στη χώρα τους και τόνισε ότι η σημερινή δίκη αφορά συγκεκριμένο κατηγορητήριο....
  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin