Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016

Δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα επέβαλε το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης στους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Το δικαστήριο παρά ταύτα αθώωσε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς για την κατηγορία της παράνομης πτήσης αναγνωρίζοντας πως βρίσκονταν σε κίνδυνο και υπό καθεστώς μεγάλης απειλής.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κατά την διακοπή της δίκης σημειώθηκε έντονο επεισόδιο ανάμεσα σε Τούρκο πολίτη, ο οποίος βρίσκεται μαζί με την τουρκική αποστολή νομικών που ζητά την έκδοση των 8 στρατιωτικών, και τους Έλληνες δικηγόρους. Συγκεκριμένα ο Τούρκος πολίτης πλησίασε την ομάδα των Ελλήνων νομικών και τους εξύβρισε. Ο Τούρκος πολίτης έχει προσαχθεί και οι Έλληνες δικηγόροι ζητούν να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σημειώνεται πως οι 8 στρατιωτικοί δεν θα αφεθούν ελεύθεροι καθώς για λόγους ασφαλείας υπάρχει σε ισχύ το μέτρο διοικητικής κράτησης.

Εν τω μεταξύ, άγνωστο παραμένει πότε θα εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβάλει οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, αφού τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν υπάρχει, προς το παρόν, κάποια σχετική πληροφόρηση.
 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin