Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2016

Βήματα βελτίωσης σχέσεων με Ισραήλ - Ψυχρότητα με Αίγυπτο

Η συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων Άγκυρας - Τελ Αβίβ θα τεθεί σε εφαρμογή ύστερα από την έγκριση της από την τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά την έγκριση αυτή, η τουρκική κυβέρνηση θα διορίσει πρέσβη στο Τελ Αβίβ και θα προχωρήσει και σε άλλα βήματα που έχουν συμφωνηθεί με το Ισραήλ. Οι δύο χώρες υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση στις 28 Ιουνίου, ύστερα από 6 χρόνια ρήξης για το επεισόδιο στο τουρκικό σκάφος Μαβί Μαρμαρά.

Παραμένει η ψυχρότητα με Κάιρο
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με το Κάιρο, η Άγκυρα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένα βήμα εξομάλυνσης, αν η κυβέρνηση της Αιγύπτου δεν επαναθεωρήσει τη στάση της για το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Τουρκία τόνισε ότι δεν πρόκειται να φερθεί ποτέ εχθρικά στον αιγυπτιακό λαό, αλλά "πρέπει να αλλάξει η στάση του καθεστώτος που έριξε στα σκουπίδια τη δημοκρατία στην Αίγυπτο".
riknews.com.cy
11/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin