Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

Κομισιόν: Ξεκινά η διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε Ισπανία - Πορτογαλία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε σήμερα επίσημα διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας διότι παρέβησαν το Σύμφωνο Σταθερότητας, καθώς τα δημόσια ελλείμματά τους ήταν ανώτερα του 3% το 2014 και το 2015, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να επιβληθούν πρόστιμα στα δύο κράτη της Ιβηρικής πριν από τα τέλη Ιουλίου.

Τόσο η Μαδρίτη όσο και η Λισαβόνα κατέγραψαν δημοσιονομικά ελλείμματα ανώτερα του 3% του ΑΕΠ τα προηγούμενα δύο χρόνια και δεν προχώρησαν σε διόρθωσή τους όσο γρήγορα θα όφειλαν, υπενθύμισε η Κομισιόν.

Οι δύο χώρες τώρα κινδυνεύουν να τους επιβληθούν πρόστιμα και να τους στερηθεί η πρόσβαση στα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ εάν δεν αποδείξουν ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες παραβιάστηκαν εξαιτίας «εξαιρετικών οικονομικών περιστάσεων». Πρόστιμα ίσα με το 0,2% του ΑΕΠ είναι πιθανό να επιβληθούν εάν τα υπερβολικά ελλείμματα δεν μειωθούν, αν και ως σήμερα δεν έχει επιβληθεί ποτέ τέτοιου είδους ποινή από τις Βρυξέλλες.

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ θα αποφανθεί σχετικά με την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του την 12η Ιουλίου, ανέφερε μια εκπρόσωπος της σλοβακικής προεδρίας της ΕΕ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin