Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2016

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Προς το μοντέλο της αμερικανικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φαίνεται ότι οδεύει η Γαλλία, η οποία αλλάζει τις μεθόδους της μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015.

Η γαλλική κοινοβουλευτική επιτροπή που κλήθηκε να εξετάσει το πώς επιτελούν το έργο τους οι υπηρεσίες πληροφοριών προτείνει εκ βάθρων αλλαγή, αναφερόμενη στις βασικότερες ελλείψεις στον συντονισμό των επιμέρους υπηρεσιών.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή που συστάθηκε για το ζήτημα διερεύνησε για έξι μήνες τη λειτουργία των υπηρεσιών και τα κενά σε αυτήν, καταλήγοντας σε αναφορά έκτασης περίπου 300 σελίδων με προτάσεις για αναδιάρθρωσή τους, η οποία και δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Όπως ενδεικτικά αναφέρει ο Monde, και μόνο το πλήθος των ακρωνύμων υπονοεί τις δυσκολίες συντονισμού μεταξύ των κατατμημένων υπηρεσιών: Οι βασικότερες είναι οι DGSE (η οποία ασχολείται με τις απειλές που έχουν σχέση με το εξωτερικό, σκέλος που υπήρχε και στην 13η Νοεμβρίου καθώς οι επιθέσεις είχαν σχεδιαστεί εν μέρει στο Βέλγιο), η DGSI (εσωτερικό), η SCRT (υπάγεται στην αστυνομία), η SDAO (υπάγεται στη χωροφυλακή) -που επιπλέον πρέπει να συντονίζονται με τις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές.

Η επιτροπή προτείνει ένα ενοποιημένο πλαίσιο γύρω από έναν κεντρικό πυλώνα, που θα έχει την αρμοδιότητα της ανάλυσης της εκάστοτε απειλής, του στρατηγικού σχεδιασμού, του επιχειρησιακού συντονισμού και θα εποπτεύει τη ροή διαθέσιμων πληροφοριών.
 elzoni.gr
6/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin