Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

Εγνατία Οδός: Θα λειτουργήσουν διόδια στις εισόδους της χώρας

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε το πρωί ο σταθμός διοδίων του Προμαχώνα, ενώ ο πρόεδρος της "Εγνατία Οδός Α.Ε." Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", είπε πως θεωρεί δεδομένο "ότι θα λειτουργήσουν διόδια στις εισόδους της χώρας".

"Είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στη χώρα. Δεν μπορεί όλη η Ευρώπη να χρησιμοποιεί τα δίκτυά μας -τα οποία τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε μεγάλο βαθμό- και να μην πληρώνει κανένας τίποτα. Άρα στις εισόδους της χώρας να θεωρούμε δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια- όχι άμεσα, τους επόμενους μήνες- θα μπουν διόδια. Όπως στην Ιεροπηγή (Καστοριάς), στους Ευζώνους και στη Μέστη (Αλεξανδρούπολης)" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνούδης στην εκπομπή "ΑΠΕριττα".

Ο κ. Αντωνούδης αναφέρθηκε και στον άξονα Ηγουμενίτσας- Αλεξανδρούπολης τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια από την "Εγνατία Α.Ε." για αναλογικότερη χρέωση, ενώ προανήγγειλε τη λειτουργία σταθμών διοδίων σε αυτό τον άξονα, όχι άμεσα αλλά ενδεχομένως μέσα στο 2017.

Ο πρόεδρος της "Εγνατία Οδός Α.Ε." διαβεβαίωσε ότι με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπουργείων, τα 170 οχήματα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής του Προμαχώνα, θα έχουν κάρτα 20 ελεύθερων διελεύσεων το μήνα, ενώ οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με κάρτα για 40 ελεύθερες διελεύσεις.

Ωστόσο, τα νέα διόδια έχουν προβληματίσει τους κατοίκους του Προμαχώνα και του Άγκιστρου, οι οποίοι έκαναν νωρίτερα ειρηνική διαμαρτυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin