Σάββατο, Ιουλίου 16, 2016

Πραξικοπηματίες: Κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη για άσυλο

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με 8 άτομα ζήτησε και έλαβε άδεια για έκτακτη προσγείωση στην Αλεξανδρούπολη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Πρόκειται για ελικόπτερο Black Hawk της τουρκικής αστυνομίας που έφτασε στην Ελλάδα χωρίς σχέδιο πτήσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου αργά το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη λίγο πριν από το μεσημέρι. Όταν εισήλθε στο FIR Αθηνών, σηκώθηκαν δύο ελληνικά F-16 για να συνοδεύσουν το Black Hawk, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης.

Αρχικά, η έκτακτη προσγείωση του ελικοπτέρου αποδόθηκε σε μηχανική βλάβη. Ωστόσο, αργότερα διαπιστώθηκε ότι και οι 8 επιβαίνοντες είναι στρατιωτικοί που έχουν αφαιρέσει τα διακριτικά από τις στολές τους.

Φαίνεται ότι είναι υποστηρικτές του πραξικοπήματος στην Τουρκία, που επιχείρησαν να αυτομολήσουν.

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έσπευσε η Ελληνική Αστυνομία. Συνελήφθησαν και οι 8 στρατιωτικοί και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, όπου κρατούνται για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

 Ζήτησαν πολιτικό άσυλο και το ελικόπτερο φυλάσσεται. Την υπόθεση αναλαμβάνουν πλέον οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές.
Πηγή: news247.gr
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin