Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016

Έκκληση για εκεχειρία κατά διάρκεια της Ολυμπιάδας απηύθυνε ο Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ

Ο Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, απηύθυνε έκκληση προς όλες τις εμπόλεμες πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια της επικείμενης Ολυμπιάδας του 2016 που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ο ΟΗΕ εργάζονται από κοινού χάρη της αρμονίας και της ειρήνης. Σ΄ αυτό το πνεύμα διακηρύσσουμε την ολυμπιακή εκεχειρία και καλούμε όλες τις εμπόλεμες πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να παραμερίσουν τις διαφωνίες του κατά τη διάρκεια των Αγώνων» αναφέρει στο μήνυμά του ο Μπαν Κι-μουν, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ.

Αφού συνεχάρη όλους τους αθλητές, που πρόκειται να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, και όλους τους φιλάθλους, ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού επισήμανε ότι «οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες εξυμνούν ό,τι καλύτερο διαθέτει η ανθρωπότητα». Ο Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε τους πάντες «να υποστηρίξουν τα ιδανικά της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού», καθώς όπως επισήμανε «η ειρήνη αρχίζει από εμάς».

Η παράδοση του να σιγούν τα όπλα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκινάει από την Αρχαία Ελλάδα. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απευθύνει παραδοσιακά έκκληση για εκεχειρία πριν από την έναρξη των Θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΟΙ Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 7 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.
  [greece-russia2016.gr]
29/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin