Τρίτη, Ιουλίου 12, 2016

Κομισιόν: Εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση στη Λέρο

Εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση στη Λέρο, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για ζητήματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.

Ερωτηθείσα για την αναταραχή που επικρατεί στο hot spot της Λέρου από τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί λόγω των άσχημων συνθηκών, η κ. Μπερτό απάντησε πως οι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υπάρχει επί τόπου και το προσωπικό των ευρωπαϊκών υπηρεσιών που παρακολουθεί την κατάσταση.

Ωστόσο, επεσήμανε πως "εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση". "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδράμει την Ελλάδα με οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια για τη λειτουργία των hotspots και εργάζεται με τις ελληνικές Αρχές για τη βελτίωση των συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας χώρων για τις ευάλωτες ομάδες και ιδίως για τους ασυνόδευτους ανήλικους εκτός των hot spot και της εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας", κατέληξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin