Σάββατο, Ιουλίου 02, 2016

Προς κυβέρνηση συνασπισμού οδεύει η Αυστραλία

Ο απερχόμενος συντηρητικός πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι πιστεύει πως θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση παρά την απουσία καθαρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για το κόμμα του στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

"Βασιζόμενος στη γνώμη των στελεχών του κόμματος, μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνασπισμού στο νέο κοινοβούλιο", δήλωσε ο Μάλκομ Τέρνμπουλ στους υποστηρικτές του τη νύχτα της Κυριακής (τοπική ώρα στην Αυστραλία).

Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, ο απερχόμενος συντηρητικός συνασπισμός δεν έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών της βουλής απέναντι στο Εργατικό Κόμμα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας.

Για την απόλυτη πλειοψηφία, ο πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ πρέπει να εξασφαλίσει 76 από τις 15 έδρες της βουλής των αντιπροσώπων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin