Παρασκευή, Ιουλίου 08, 2016

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7 ΔΙΣ. ΤΑ «ΦΕΣΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Στα 5,770 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Μάιο του 2016, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση 250 εκατ. ευρώ έναντι του Απριλίου.

Εάν σε αυτά προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες τον Μάιο ανήλθαν σε 1,259 δισ. ευρώ, έναντι 1,182 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, τα φέσια του Δημοσίου ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία για τη μηνιαία εξέλιξη των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους .

Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες ανήλθαν σε 3,067 δισ. ευρώ έναντι 2,875 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων διαμορφώθηκαν σε 1,259 δισ. ευρώ από 1,182 δισ. ευρώ, προηγουμένως.

Παράλληλα, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, κατά το ίδιο διάστημα, διαμορφώθηκαν σε 1,259 δισ. ευρώ έναντι 1,182 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Η εξόφληση μέρους των χρεών του δημοσίου αναμένεται να ξεκινήσει λίαν συντόμως, χάρη στην πρόσφατη εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους φορείς τις Γενικής Κυβέρνησης με την οποία δίνονται οδηγίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.
 [elzoni.gr]
8/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin