Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2016

Ισραήλ: Αέριο από το Λεβιάθαν στην Τουρκία σε 3 χρόνια

Σε τρία χρόνια, αρχές του 2019, το φυσικό αέριο του Ισραήλ από το Λεβιάθαν μπορεί να μεταφερθεί στην Τουρκία με αγωγό, δήλωσε ο Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στρέιτζ στην τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ”, εκφράζοντας την άποψη ότι μελλοντικά ίσως ο αγωγός να μεταφέρει και αέριο της Κύπρου. Ο Ισραηλινός Υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί και ο αγωγός να περάσει από την ΑΟΖ της Κύπρου.
Στην συνέντευξή του στη “Χουριέτ” ο Ισραηλινός Υπουργός ρωτήθηκε εάν θα επισπευσθεί η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο και απάντησε: "Δεν θέλω να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Στις συναντήσεις μας με τους Έλληνες και τους Κύπριους συζητούσαμε πάντα την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία, ότι οι δύο χώρες μπορεί να επιθυμούν την κατασκευή ενός αγωγού και ότι ο αγωγός μπορεί να περνάει από την ΑΟΖ της Κύπρου. Κατά τη γνώμη μου, αυτό το εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί. Ίσως μελλοντικά ο αγωγός να μεταφέρει και αέριο της Κύπρου", ανέφερε. Ωστόσο ο Ισραηλινός Υπουργός είπε ότι αυτές τις αποφάσεις θα τις λάβουν οι κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Κύπρου.

Ο Ισραηλινός Υπουργός είπε ότι είναι πολύ πιθανόν το Ισραήλ να εξάγει το φυσικό του αέριο στην Τουρκία και ίσως στο μέλλον στην Ευρώπη μέσω του τουρκικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου που είναι υπό κατασκευή.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin