Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

Στην 22η θέση η Ελλάδα στον δείκτη καινοτομίας της Ε.Ε.

Στην κατηγορία των «μέτριων καινοτόμων» χωρών κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο Καινοτομίας» της Κομισιόν, για το 2016.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της Ελλάδας κυμαίνεται κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, καθώς οι επιδόσεις της χώρας κατατάσσονται στην 22η θέση, μεταξύ των 28 χωρών - μελών της Ε.Ε.

Η Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ ακολουθεί η Δανία, η Φινλανδία και η Γερμανία. Παράλληλα, οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες, όσον αφορά την καινοτομία, είναι η Μάλτα, η Λετονία, η Λιθουανία, οι Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε επιλεγμένους τομείς καινοτομίας, την πρωτιά στην Ε.Ε. κατέχουν: η Σουηδία ως προς τους ανθρώπινους πόρους και την ποιότητα της ακαδημαϊκής έρευνας, η Φινλανδία ως προς τους γενικούς χρηματοδοτικούς όρους, η Γερμανία ως προς τις ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της καινοτομίας, το Βέλγιο ως προς τα δίκτυα και τη συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας, και η Ιρλανδία ως προς την καινοτομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά την επόμενη διετία αναμένεται βελτίωση των επιδόσεων της Ε.Ε. ως προς την καινοτομία, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν το επίπεδο των επενδύσεων στην καινοτομία κατά το επόμενο έτος.

Πάντως, μεγαλύτερες πιθανότητες να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην καινοτομία, κατά το επόμενο έτος, έχουν οι επιχειρήσεις στη Ρουμανία, τη Μάλτα και την Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin