Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016

Βρετανία: Μειώνει τον φόρο στις επιχειρήσεις στο 15% για να τις κρατήσει στη χώρα

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, έθεσε ως στόχο τη μείωση του συντελεστή φορολογίας εταιρικών κερδών στο 15%, σε μία προσπάθεια να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις να επενδύουν στη Βρετανία, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται συνέντευξη του Όσμπορν στην εφημερίδα Financial Times.

 Ο Όσμπορν, που έκανε εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, δήλωσε ότι αποδέχεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου και θέλει να περιορίσει τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό.

  • Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων είναι 20% σήμερα στη Βρετανία και προβλεπόταν να μειωθεί στο 17% το 2020. 

Η πρόταση του Όσμπορν θα οδηγούσε τον συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων πιο κοντά στο 12,5% που επιβάλλει η Ιρλανδία, προκαλώντας την οργή της Γερμανίας και άλλων χωρών. Ο μέσος εταιρικός φορολογικός συντελεστής της ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών ανερχόταν στο 28,7% το 2015, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η σχεδιαζόμενη μείωση του φορολογικού συντελεστή δείχνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά το δημοψήφισμα, σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin