Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

Tusk - Juncker: Μήπως η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα time out;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εγκαταλείψει τα "ουτοπικά όνειρα" της πλήρους ολοκλήρωσης για να επικεντρωθεί αποτελεσματικότερα στην αντιμετώπιση των ευρωσκεπτικιστών. Αυτήν τη θέση υιοθέτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια χθεσινής του ομιλίας του στο European Business Summit στις Βρυξέλλες.


"Για να αποφύγουμε ένα σενάριο θριάμβου των αντι-φιλελεύθερων και ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, πρέπει να εγκαταλείψουμε τα ουτοπικά όνειρα και να επικεντρωθούμε σε πρακτικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα, είναι η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ολοκλήρωση της Νομισματικής Ενωσης".

"Η προώθηση των λυρικών και στην πραγματικότητα αφελών θέσεων του ευρωπαϊκού ενθουσιασμού , παρά τις καλές προθέσεις αυτών που τις κομίζουν, δεν αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στα προβλήματά μας", είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόσθεσε:" Πρώτον, διότι απλώς δεν είναι εφικτό και δεύτερον, διότι, παραδόξως, το μόνο αποτέλεσμα που έχει η προώθηση αυτών των θέσεων είναι η ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού και όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Πριν από τον Τουσκ, ο Υμπέρ Βεντρίν μίλησε για την ανάγκη ενός "time out" για την Ευρώπη.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin