Σάββατο, Ιουνίου 11, 2016

To Βερολίνο συνιστά σε βουλευτές του με τουρκική καταγωγή να μην πάνε στην Τουρκία

Μετά τις απειλές σε γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής που είχαν ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων,, το γερμανικό ΥΠΕΞ τους συνέστησε, σύμφωνα με το Spiegel, να αποφύγουν ταξίδια στην Άγκυρα επειδή το Βερολίνο «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους».

Η ομάδα βουλευτών τουρκικής καταγωγής είχε βρεθεί συγκεκριμένα στο στόχαστρο τούρκων αξιωματούχων, και πρωτίστως του ίδιου του προέδρου Ερντογάν.

Οι απειλές που είχαν δεχθεί προσωπικά βουλευτές είχαν γίνει αντικείμενο συζήτησης στη γερμανική Βουλή την Παρασκευή, με τον πρόεδρο του Μπούντεσταγκ να καθιστά «ηθικά υπεύθυνους» τους τούρκους αξιωματούχους επειδή τους είχαν στοχοποιήσει.

Μάλιστα, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε υποστηρίξει πως οι γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής πρέπει να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις και τους κατηγόρησε ότι είναι τρομοκράτες και έχουν «μολυσμένο αίμα».

Ο ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων, ο Τζεμ Εζντεμίρ, που είχε ασκήσει πιέσεις για να εγκριθεί το ψήφισμα, δέχτηκε απειλές για τη ζωή του...
--
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin