Πέμπτη, Ιουνίου 09, 2016

Stoltenberg: Τα μέλη του NATO να αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα τους συμμάχους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, διότι η Συμμαχία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια "δύσκολη κατάσταση ασφαλείας".

Τα κράτη μέλη του NATO είχαν δεσμευθεί το 2014, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ουαλίας, να σταματήσουν τη μόνιμη πτώση των αμυντικών δαπανών τους και να επιστρέψουν μέσα σε μια δεκαετία σε ένα επίπεδο δαπανών που θα ισούται με το 2% του ΑΕΠ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ προχώρησε σε αυτή τη νέα έκκληση μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στη Χάγη ενόψει της συνόδου κορυφής της Βαρσοβίας στις αρχές Ιουλίου.

Η Ολλανδία έχει ήδη αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες ώστε να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν "οι σημερινές απειλές στα ανατολικά και στα νότια" των συνόρων του NATO, επισήμανε ο Μαρκ Ρούτε μιλώντας σε δημοσιογράφους...
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin