Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2016

Jens Stoltenberg: Άμεση απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία

Μήνυμα προς τη Ρωσία πως θα πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της από την ανατολική Ουκρανία και να σταματήσει να υποστηρίζει τους ρωσόφιλους αυτονομιστές έστειλε ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς η ουκρανική κρίση παραμένει βαθύ ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Η εκεχειρία παραβιάζεται από τη Μόσχα «ξανά και ξανά», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, όπου έλαβε μέρος και ο ουκρανός ομόλογός τους.

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τους αντάρτες και να αποσύρει τις δυνάμεις της και το στρατιωτικό εξοπλισμό της από το ουκρανικό έδαφος», σημείωσε ο γ.γ. του NATO, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Συμμαχία θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στο Κίεβο και δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει την «παράνομη» προσάρτηση της Κριμαίας.

«Ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας, το NATO έχει αυξήσει την υποστήριξή του για την Ουκρανία. Το επίπεδο πολιτικής και πρακτικής εμπλοκής μας από το 2014 είναι άνευ προηγουμένου», είπε...
 ΠΗΓΗ: skai.gr, kathimerini.com.cy
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin