Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2016

Συνεδριάζει αύριο το EuroWorking Group - Απαραίτητη η συγκατάθεση για την εκταμίευση της δόσης

Συνεδριάζει αύριο το EuroWorking Group, η συγκατάθεση του όποιου είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

To EuroWorking Group αναμένει την εισήγηση των θεσμών προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχουν εκπληρωθεί τα προαπαιτούμενα, ώστε να ολοκληρωθεί σε τεχνικό επίπεδο η αξιολόγηση και να ξεκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, όπως επισημαίνουν στις Βρυξέλλες, το «πράσινο φως» των τεχνοκρατών της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup είναι απολύτως αναγκαίο, προκειμένου η διαδικασία να περάσει στην επόμενη και τελευταία φάση, που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Ειδικότερα, με τη διαπίστωση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης θα εγκριθούν τα τελικά κείμενα και θα σταλούν για επικύρωση στα κοινοβούλια χωρών της ευρωζώνης που προβλέπουν αυτή τη διαδικασία, καθώς και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), δηλαδή το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης.

Η τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα ληφθεί από το ΔΣ του ΕΜΣ μετά από σχετική εισήγηση του Γενικού Διευθυντή του Κλάους Ρέγκλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin