Πέμπτη, Ιουνίου 09, 2016

David Cameron: Εγγραφείτε για να ψηφίσετε!

Να εγγραφούν για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το μέλλον της χώρας εντός της ΕΕ κάλεσε μέσω του Twitter o πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον τους πολίτες.

«Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που ήθελα να εγγραφούν την Τρίτη το βράδυ και δεν μπόρεσαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής.

«Η προθεσμία για την εγγραφή ορίζεται από νόμο και έχουμε ειδοποιήσει από σήμερα το πρωί την κυβέρνηση να εξετάσει τρόπους για την εισαγωγή νέου νόμου το συντομότερο δυνατόν. Θα υποστηρίξουμε οποαδήποτε τροποποίηση», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η εκλογική επιτροπή της Μ. Βρετανίας είχε ζητήσει προηγουμένως από την κυβέρνηση να παρατείνει την προθεσμία για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, καθώς ο ιστότοπος είχε «κρασάρει» από το βράδυ της Τρίτης, πριν από την εκπνοή της προθεσμίας τα μεσάνυκτα.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO), Ρομπέρτο Αζεβέντο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο προειδοποίησε ότι το Brexit θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα των βρετανικών επιχειρήσεων.

«Το εμπόριο θα συνεχιστεί, αλλά με χειρότερους όρους για τη Βρετανία» συνέχισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Kαταλήγοντας, εκτίμησε ότι, εάν επικρατήσει η αντιευρωπαϊκή ψήφος στο επικείμενο δημοψήφισμα, τότε «το κόστος εμπορίου της Βρετανίας θα αυξηθεί, πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων εταιρειών».
 elzoni.gr
9/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin