Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2016

Ασπίδα ρευστότητας για πιθανό Brexit ετοιμάζει η ΕΚΤ

Ασπίδα ρευστότητας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ευρωζώνης ενόψει του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, ετοιμάζει η ΕΚΤ, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την αντιμετώπιση ενός πιθανού Brexit.

Μέσα στη γενικευμένη ανησυχία και εγρήγορση, οι ελληνικές τράπεζες παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις του προσεχούς επταημέρου που θα κρίνουν και τη δική τους ρευστότητα.

Οχυρώνοντας τη ρευστότητα των αγορών, η ΕΚΤ, προετοιμάζεται να απαντήσει άμεσα σε ένα "Όχι" των Βρετανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, αν τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος δείξουν Brexit, η ΕΚΤ αναμένεται να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση στήριξης των αγορών με ρευστότητα, στις 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η στήριξη των αγορών θα γίνει με το άνοιγμα swap lines (χρηματοδοτικές γραμμές ανταλλαγής) της ΕΚΤ με την Τράπεζα της Αγγλίας, οι οποίες θα επιτρέψουν την ανταλλαγή ευρώ και βρετανικών λιρών και την απεριόριστη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών τραπεζών στα δύο νομίσματα. Αντίστοιχες συμφωνίες είχε ενεργοποιήσει η ΕΚΤ με την Fed στη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και μετά την 11η Σεπτεμβρίου...
 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin