Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016

Bloomberg: ”Η Ρωσία κέρδισε περισσότερο από τα τρόφιμα παρά από τα όπλα”

Το εμπάργκο στα ξένα τρόφιμα, οι τεράστιες επιδοτήσεις και το αδύναμο  ρούβλι, είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ο  γεωργικός τομέας στη Ρωσία άρχισε να ''φέρνει'' μεγαλύτερα οφέλη, από την παραγωγή του πετρελαίου και την πώληση οπλικών συστημάτων, γράφει το Bloomberg.

Η επιτυχία της ρωσικής γεωργίας εξηγείται από το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει την εξάρτηση της Ρωσίας από τις μή ελεγχόμενες αγορές. Επιπλέον, εντυπωσιακή ώθηση στον κλάδο  έδωσαν η αντιπαράθεση της Μόσχας και της Άγκυρας και η  μερική απαγόρευση στην εισαγωγή της τουρκικής παραγωγής, το οποίο κατέστη μία « ευλογία για τους αγρότες», σημειώνει το Bloomberg

Το κύριο επίτευγμα της  ρωσικής στρατηγικής στα  τρόφιμα έχει φτάσει  σε επίπεδα ρεκόρ τις πωλήσεις  των σιτηρών. Η Ρωσία ξεπέρασε τις ΗΠΑ και έγινε φέτος ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού. Αυτό το γεγονός ορόσημο συνοδεύτηκε από υψηλές αποδόσεις του καλαμποκιού, του ρυζιού, της σόγιας και του φαγόπυρου. Το περίσσευμα των σιτηρών, σε συνδυασμό με ένα αδύναμο ρούβλι οδήγησαν στο γεγονός, τα έσοδα από τις εξαγωγές τροφίμων να είναι υψηλότερα σε σχέση με τα έσοδα από την πώληση των όπλων.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, με την εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών μείωσε τις  εισαγωγές  — από το 2013, η Ρωσία μείωσε την αγορά ξένων προμηθειών  προϊόντων, περίπου στο  40 %.

Η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στην  μείωση της εξάρτησης από τα ξένα προϊόντα και μετατρέπει με επιτυχία τον ετοιμοθάνατο φαινομενικά  αυτόν τομέα, σε σημαντική πηγή οικονομικής ανάπτυξης και σταθερής απασχόλησης, καταλήγει το δημοσίευμα.
  http://greece-russia2016.gr
10/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin