Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2016

Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε εμείς το δημοψήφισμα, αναζητήστε ευθύνες αλλού

Δεν ήταν η Επιτροπή εκείνη η οποία ζήτησε το δημοψήφισμα και οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν άλλου, τονίζει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ερωτηθείς εάν οι πολιτικές συνέπειες της ψήφου υπέρ του Brexit θα πρέπει να οδηγήσουν σε παραιτήσεις στην Επιτροπή.
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης μεταφέρει την ίδια στιγμή τη στήριξη Μέρκελ στο πρόσωπο του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέναντι σε φωνές πολιτικών που ζητούν την παραίτησή του.

Ο Μ.Σχοινάς υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δούλεψε για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας «δίκαιης συμφωνίας» με τη Βρετανία, οι οποίες έγιναν ομόφωνα δεκτές από τους 28 ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου Φεβρουαρίου και στη συνέχεια οι Βρετανοί κλήθηκαν να αποφασίσουν.

«Η Επιτροπή είναι ο θεματοφύλακας των Συνθηκών και ο εγγυητής του κοινού μας συμφέροντος. Εργάζεται πάνω σε μια πολιτική ατζέντα η οποία εγκρίθηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και έχει την πλήρη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είμαστε πολύ απασχολημένοι με την προώθηση αυτής της πολιτικής ατζέντας και με τη διαχείριση πολλαπλών κρίσεων» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin