Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2016

ΑΣΑΝΤ: ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Βέβαιος ότι θα ανακαταλάβει κάθε εκατοστό της Συρίας εμφανίστηκε ο Μπασάρ αλ- Άσαντ, ο οποίος προειδοποίησε ότι το Χαλέπι «θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων» του Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας ενώπιον της συριακής Βουλής ο Άσαντ δήλωσε ότι θα συνεχίσει αυτό που αποκάλεσε πόλεμο της Συρίας εναντίον της τρομοκρατίας.

«Ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται» δήλωσε ο Άσαντ στην ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Όπως απελευθερώσαμε το Ταντμούρ [Παλμύρα] και πριν απ' αυτό πολλές περιοχές, θα απελευθερώσουμε κάθε εκατοστό της Συρίας από τα χέρια τους. Η μοναδική επιλογή μας είναι η νίκη, αλλιώς δεν θα υπάρξει συνέχεια για τη Συρία» δήλωσε.

Ο Άσαντ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι έστειλε πρόσφατα χιλιάδες μαχητές στην βόρεια συριακή επαρχία του Χαλεπίου που συνορεύει με την Τουρκία και όπου βρίσκεται η αρχαία φερώνυμη πόλη.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ για την υποστήριξη που του παρέχουν.

Υπαινισσόμενος πληροφορίες περί διαιρέσεων στη συμμαχία, ιδιαίτερα ανάμεσα στο Ιράν και τη Ρωσία, ο Άσαντ δήλωσε πως ο κόσμος δεν πρέπει να ακούει αναφορές για «διαφορές, διαμάχες και διαιρέσεις».
 elzoni.gr
8/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin