Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016

Ντερμιτάς: Ο Ερντογάν ευθύνεται για τις επιθέσεις

Στον απόηχο της νέας βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, η πολιτική ένταση στην γειτονική Τουρκία κορυφώνεται σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Σελαχαττόν Ντεμίρτας ασκεί δριμύτατη κριτική στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν. Αναφερόμενος στην πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Τούρκου Προέδρου, ο κ. Ντεμίρτας δηλώνει ότι για τους θανάτους των πολιτών που συγκλονίζουν το τελευταίο διάστημα την Τουρκία ευθύνεται το σκεπτικό του κ. Ερντογάν και των συνοδοιπόρων του.

Ο κ. Ερντογάν πριν από λίγο δήλωσε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η οποία κατά την γνώμη του ξεκίνησε με την εμφάνιση του ανθρώπου στην γη θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της ιστορίας.

Εν τω μεταξύ, στον απόηχο της νέας επίθεσης και των σκληρών μηνυμάτων που ανταλλάσσουν οι πολιτικοί, στην Άγκυρα έρχονται στο προσκήνιο δυο σημαντικές εξελίξεις. Πρώτον, η κυβέρνηση τροποποιεί υφιστάμενη νομοθεσία και παρέχει νέα ασπίδα προστασίας στον τουρκικό στρατό στον πόλεμο με το κουρδικό κίνημα.

Δεύτερον, το Προεδρικό ετοιμάζεται να υπογράψει την πρόσφατη απόφαση του κοινοβουλίου για την τελική άρση της ασυλίας των βουλευτών.
 [kathimerini.com.cy]
7/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin