Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2016

Η Ομάδα Βίζεγκραντ καλεί την Κομισιόν να εκταμιεύσει κεφάλαια για την Ουκρανία

Κεντροευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκταμιεύσει επειγόντως κεφάλαια, για να συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από την ένοπλη σύρραξη στην περιοχή του Ντονμπάς.

Οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται με φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και η εκεχειρία, η οποία είχε συμφωνηθεί κρατιέται μετά βίας.

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι ηγέτες της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας τονίζουν ότι ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στην Ουκρανία ξεπέρασε το 1,7 εκατομμύριο τον Μάρτιο.

Η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία -κράτη τα οποία μαζί με την Τσεχία έχουν σχηματίσει τη λεγόμενη Ομάδα του Βίζεγκραντ- γειτονεύουν με την Ουκρανία και θα επηρεάζονταν από ένα ενδεχόμενο κύμα προσφύγων από την πρώην σοβιετική δημοκρατία.

«Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η σύρραξη αυτή θα διευθετηθεί στο κοντινό μέλλον και ότι ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στην Ουκρανία έφθασε στο μέγιστο επίπεδό του» επισημαίνεται στην επιστολή αυτή.

Οι ηγέτες των κεντροευρωπαϊκών κρατών καλούν την Κομισιόν να εκταμιεύσει κεφάλαια από το Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν για την Ιορδανία και το Ιράκ...
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin