Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

Η Γαλλία ζητεί τη ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Η Γαλλία ζήτησε την Τετάρτη από τον ΟΗΕ να ξεκινήσει τη ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος σε περιοχές υπό πολιορκία στη Συρία, παρά τις αυτοκινητοπομπές που έχουν παραδώσει βοήθεια σε δύο πόλεις.

Το αίτημα προηγείται της σημερινής συνάντησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα συζητήσει την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στις πολιορκούμενες περιοχές.

Ο Γάλλος πρέσβης Φρανσουά Ντελάτρ, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου αυτόν τον μήνα, είπε ότι η πρόσβαση στις πόλεις και τα χωριά που πολιορκούνται, παραμένει απαγορευτική και απέδωσε την ευθύνη στη συριακή κυβέρνηση.

«Η Γαλλία ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη και ιδιαίτερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα να ξεκινήσει τη ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις περιοχές που το χρειάζονται, ξεκινώντας με την Νταράγια, την Μοανταμίγια και την Μαντάγια, όπου ο άμαχος πληθυσμός, μεταξύ των και παιδιά, κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα», είπε ο Ντελάτρ σε συνέντευξη τύπου.

Η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας, στην οποία συμμετέχουν 20 κράτη, έχει ζητήσει από το Πρόγραμμα του ΟΗΕ να ξεκινήσει προετοιμασίες για ρίψεις από αέρος, παρότι παραμένει ασαφές το αν θα δώσει την άδεια για κάτι τέτοιο η συριακή κυβέρνηση.
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin