Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016

ΟΗΕ σε Ισραήλ: «Τιμωρία αθώων» η ανάκληση αδειών χιλιάδων Παλαιστινίων

Η ακύρωση από το Ισραήλ των αδειών εισόδου των Παλαιστινίων έπειτα από μια πολύνεκρη επίθεση στο Τελ Αβίβ μπορεί να ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία, η οποία απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν καταδικάζει την χθεσινή επίθεση, αλλά ανησυχεί βαθιά για την ανάκληση των αδειών «που μπορεί να ισοδυναμεί με απαγορευμένη συλλογική τιμωρία και το μόνο που θα επιτύχει είναι να εντείνει τα αισθήματα αδικίας και απογοήτευσης των Παλαιστινίων σ' αυτή την πολύ τεταμένη περίοδο», δήλωσε  η Ραβίνα Σαμντασάνι εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αναστολή 204 αδειών εργασίας προσώπων που ανήκουν στις εκτεταμένες οικογένειες των δραστών και τον αποκλεισμό ολόκληρης της πόλης τους από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, πρόσθεσε.

«Το Ισραήλ έχει την υποχρέωση, η οποία απορρέει από τα ανθρώπινα δικαιώματα, να ενεργήσει ώστε οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους. Και αυτό γίνεται. Ωστόσο τα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον του ευρύτερου πληθυσμού δεν τιμωρούν τους δράστες του εγκλήματος, αλλά δεκάδες - και ίσως εκατοντάδες - χιλιάδες αθώους Παλαιστινίους», δήλωσε η κ. Σαμντασάνι.
Οι άδειες εισόδου είχαν δοθεί σε Παλαιστινίους από την κατεχόμενη από τους Ισραηλινούς Δυτική Όχθη για να επισκέπτονται συγγενείς τους στην κατεχόμενη και προσαρτημένη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού.
 riknews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin