Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016

Μοσκοβισί: Η συνεργάσιμη Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα

Την ώρα που η Βρετανία έχει βάλει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αναταραχή, ο  επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα… αισιόδοξος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 είναι εφικτός και επιτεύξιμος, καθώς το πρόγραμμα βρίσκεται «στον σωστό δρόμο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση «να γυρίσει σελίδα».

Μάλιστα, ο Γάλλος επίτροπος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και επιχειρηματικούς φορείς, προκειμένου να εκδηλώσει την υποστήριξή του στην ελληνική προσπάθεια και να συζητήσει τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση του προγράμματος, με το μήνυμα: «Τώρα είναι ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ακόμη, ο Μοσκοβισί εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να εμπιστευτεί και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα θα γυρίσει σελίδα.

«Έχει προκλήσεις η 2η αξιολόγηση άλλα όχι τόσο μεγάλες όσο αυτές της πρώτης» ανέφερε, λέγοντας πως «υπάρχουν πολλά προαπαιτούμενα τον Οκτώβριο, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και τα κόκκινα δάνεια», όμως «οι βάσεις είναι ήδη εδώ. Τώρα πρέπει απλά να υλοποιηθούν, να ολοκληρωθούν όσα ψηφίστηκαν».

Όπως επισήμανε, οι μεταρρυθμίσεις της δεύτερης αξιολόγησης θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη αλλά και στην πρόσβαση στις αγορές. Το ίδιο και οι διαπραγματεύσεις για το χρέος.

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον πρόβλημα για την Ευρωζώνη» είπε, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι η χώρα «θα πρέπει να συνεχίσει να είναι συνεργάσιμη».
 [elzoni.gr]
29/6/16
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin