Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2016

Βενεζουέλα: «Πράσινο φως» σε δημοψήφισμα για την απομάκρυνση του Μαδούρο

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα εξασφάλισε την Τρίτη το πράσινο φως των εκλογικών αρχών για τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος με σκοπό την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, πρώτο βήμα μιας μακράς διαδικασίας η οποία μπορεί να οδηγήσει στη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε «άκυρο» κάθε δημοψήφισμα για την απομάκρυνσή του και απέκλεισε την ιδέα να αποτελέσει μια βάση διαλόγου με την αντιπολίτευση.

«Η επιλογή ενός δημοψηφίσματος που μπορεί να είναι αναιρετικό ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι μια βάση διαλόγου» με την αντιπολίτευση, δήλωσε ο βενεζουελάνος πρόεδρος τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη κατά την εβδομαδιαία παρέμβασή του από τη δημόσια τηλεόραση.

«Περισσότερο από το 30% αυτής της λίστας (υπογραφών) είναι παράνομο και αμφισβητήσιμο» και το κάλεσμα σε δημοψήφισμα είναι «άκυρο», δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο.

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) επικύρωσε 1,3 εκατομμύρια υπογραφές από σχεδόν δύο εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν από τον συνασπισμό Στρογγυλή Τράπεζα για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD), που έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Για το ξεκίνημα της διαδικασίας απαιτείτο η συγκέντρωση τουλάχιστον 200.000 υπογραφών.

«Έχουμε τις υπογραφές, είναι εξαπλάσιες από όσες χρειάζονται για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του MUD Χεσούς Τορεάλμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin